Hisense ULED® technologie

Als enige ter wereld ontwikkelt Hisense ULED tv’s. In tegenstelling tot bijvoorbeeld OLED is ULED niet één enkele technologie. Het is de term die wij gebruiken voor een verzameling van maar liefst 20 verschillende patenten binnen vier belangrijke aspecten: Wide Colour Gamut, Local Dimming, 4K HDR Resolutie en Smooth Motion Rate.
In het kort: we koppelen de beste software van dit moment aan de krachtigste hardware. Het eindresultaat voor jou? Gedetailleerde beelden, diepe contrasten, vloeiende beelden en levensechte kleuren. Beschikbaar van 50 tot 65 inch!
Wide Colour Gamut

Ultra Wide Colour Gamut

Wide Colour Gamut is de naam voor het brede kleurenpalet van ULED. Een schilder met een groter kleurenpalet zal een realistischer tafereel kunnen schilderen. De technologie die hiervoor gebruikt wordt noemen we True Cinema Colour. De naam zegt het al: dit biedt de kleurhelderheid en -intensiteit die je gewend bent van de bioscoop. Bekijk rozen in sprankelend rood, het gras in levendig groen en de oceaan in schitterende blauwtinten.

Local Dimming

Veel mensen kennen OLED als de ultieme technologie voor diepe zwartwaarden. Iets waar gewone LED televisies minder sterk in zijn. De ULED tv’s van Hisense beschikken echter over de krachtige technologie genaamd local dimming. Het paneel van de tv bestaat uit heel veel verschillende zones, die onafhankelijk van elkaar lichter of donker kunnen worden. Op die manier bereiken ULED tv’s zowel een geweldig contrast als fijne details bij donkere beelden.

Hisense local dimming

4K HDR (High Dynamic Range)

Ook alle ULED tv’s hebben een 4K Ultra-HD resolutie. Dat betekent vier keer zoveel pixels als een gewone Full HD tv. Het resultaat is een scherper en gedetailleerder beeld. Daarbij zijn de ULED tv’s van Hisense 4K HDR gecertificeerd. HDR staat voor High Dynamic Range en is een techniek die voor nog meer contrast en betere kleurweergaven zorgt. Hiermee wordt tv kijken een unieke ervaring met een sublieme beeldkwaliteit.

Smooth Motion Rate

ULED tv’s beschikken over een technologie genaamd Ultra Smooth Motion. Dit is een slim algoritme dat ervoor zorgt dat snelle beelden zo vloeiend mogelijk op het scherm verschijnen. In een fractie van een seconde analyseert de tv de beelden en waar nodig worden enkele frames toegevoegd aan het beeld. Op deze manier worden spannende actiescènes en snelle sporten perfect weergegeven.