Multi Air Flow

Multi Air Flow.

De belangrijkste functie van een koelkast is natuurlijk het vers houden van je producten. En daarbij wil je niet dat je de hele tijd op moet letten in welke zone je koelkast het koudst is. Dan komt Multi Air Flow om de hoek kijken. Multi Air Flow is een term die je wel vaker tegenkomt bij koelkasten. Maar wat betekent het?

Van nature stijgt warme lucht op, ook aan de binnenkant van een koelkast. In de praktijk betekent dit dat er een temperatuurverschil kan ontstaan tussen de onderkant van de koelkast en de bovenkant van de koelkast. Je moet dan goed nadenken op welke plek of op welk schap je bepaalde producten neerlegt.

Om dit te voorkomen hebben steeds meer koelkasten de Multi Air Flow techniek aan boord. Letterlijk vertaald betekent dit “meerdere luchtstromen”. Als je de binnenkant van een koelkast met Multi Air Flow bekijkt dan zie je aan de achterzijde over de totale lengte openingen waaruit gekoelde lucht stroomt.

Hisense Multi Air Flow

Op deze manier heeft de koelkast op elke hoogte de zelfde temperatuur en blijven ook je producten bovenin de koelkast langer vers. Dat is immers wat je verwacht van een koelkast. Bovendien herstelt de temperatuur in je koelkast sneller als de deur open is geweest.

Heeft Multi Air Flow alleen maar voordelen?
Nee helaas, Multi Air Flow heeft ook een nadeel. Koude lucht verspreid zich namelijk niet vanzelf. Hiervoor is een ventilator nodig. Een ventilator is een bewegend onderdeel en zal daarbij geluid maken. In hoeverre dit hoorbaar is varieert per koelkast. Tegenwoordig is een fabrikant op elk energielabel verplicht om aan te geven hoeveel geluid een koelkast maakt. Hoe lager het aantal decibel, hoe stiller de koelkast.

De koel-vriescombinaties van Hisense beschikken allemaal over Multi Air Flow (m.u.v. de Hisense RT156).
Ontdek onze koel-vriescombinaties op https://hisense.nl/alle-koel-vriescombinaties/

Hisense Local Dimming blogKoningsdag by Hisense