Moederdag – het ontstaan en 4 cadeautips

Moederdag tips.

Op 12 mei is het weer Moederdag. Een dag waarop moeders heerlijk verwend worden. De dag begint meestal met een ontbijtje op bed, gemaakt door de kinderen (bijgestaan door papa). Een zelf geknutseld cadeau en gedichtje van de kinderen mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken.


Ontstaan van Moederdag
Moederdag is overgewaaid vanuit Amerika. In 1907 begon Anna Marie Jarvis, een alleenstaande lerares uit Philadelphia, met de eerste Moederdag. Haar eigen moeder overleed in 1906 op de tweede zondag van mei en Anna wilde iets doen als eerbetoon aan alle moeders. Precies een jaar na haar moeders overlijden, gaf Anna een anjer aan iedere moeder die in de kerk aanwezig was. In 1914 lukte het haar om van Moederdag een officiële feestdag te maken. Hiermee was officieel de geschiedenis van Moederdag begonnen.

Moederdag in Nederland
In 1928 was de eerste officiële Moederdag in Nederland. De Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde introduceerde deze dag in de hoop de bloemverkoop te stimuleren. Al snel zagen ook andere beroepsgroepen de mogelijkheden van deze feestdag. Zo maakte de Nederlandsche Banketbakkers Vereeniging speciale Moederdag taarten.

4 leuke cadeaus om aan moeder te geven volgens het Hisense Team
We vroegen de vaders binnen ons Hisense team met welk cadeau zij hun moeder dit jaar verrassen op Moederdag. Naast de zelfgemaakte cadeaus door de kids en uit eten staan de volgende cadeaus op het lijstje:


E-reader
Een e-reader is een ideaal geschenk als moeder een boekenwurm is. Dit compacte apparaat is een handige manier om honderden boeken te bewaren en is perfect voor gebruik thuis en op vakantie. Wist je trouwens dat het al 25 jaar geleden is dat Sony de eerste e-reader met e-boeken in Nederland op de markt bracht?

 

Hisense Infinity H12
De Hisense Infinity H12 is natuurlijk een top Moederdagcadeau. Zeker in de kleur Rosé Goud. Dankzij het grote 6,19” HD+ scherm geniet je optimaal van alle content. De 12MP en 5MP camera op de achterzijde zorgen ervoor dat je al je dierbare momenten vast kunt leggen. Gezichtsherkenning en vingerafdruk sensor zorgen voor een optimale beveiliging.
Meer weten over de Hisense Infinity H12? Ontdek hem hier

 


Parfum Chanel N°5
Parfum is ook een cadeau waar je elke moeder blij mee maakt. En als je dan toch voor een geur kiest met een speciaal verhaal, dan kies je voor Chanel Nº5.
Deze geur, van het Franse modehuis Chanel, is reeds in 1921 gemaakt door de Russisch-Franse chemicus en parfumeur Ernest Beaux, in opdracht van Coco Chanel. Coco Chanel wilde met haar parfum de vrouw bevrijden van bloemengeuren. Ze vond dat een vrouw moest ruiken als een vrouw en niet als een bloem. Nº5 is nog altijd een van de best verkopende parfums.

 

Bloemen/Rozen
Bloemen zijn van oudsher een zeer geliefd cadeau om te geven op Moederdag. Met bloemen maak je eigenlijk elke moeder blij. Rozen zijn bijzonder populaire bloemen om te geven op deze speciale dag.

Koningsdag by HisenseBlog Hisense TV bedienen met AB KPN decoder