Hisense mede-oprichter van de 8K Association

Hisense lid van 8K Association.

Tijdens de CES in januari 2019  heeft een groep van ‘s werelds toonaangevende merken van displaytechnologie een ​​nieuwe brancheorganisatie gevormd: de 8K Association (8KA). Oprichtingsbedrijven voor de 8KA zijn onder meer AU Optronics (AUO) en reuzen van consumentenelektronica Hisense, Panasonic, Samsung Electronics en TCL Electronics. Paneelleverancier Samsung Display is ook bezig met de toetreding tot de 8KA. Deze internationale groep leiders heeft onlangs een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om de non-profitorganisatie te vormen om hun gemeenschappelijke visie en missie te bevorderen.

Specifieke doelen van de organisatie zijn onder meer:

  • Het promoten van 8K-tv’s / content
  • Consumenten en professionals informeren over het 8K-ecosysteem
  • Hulp bij het beveiligen van 8K-native content voor leden
  • Partijen aanmoedigen (vooral OTT) om 8K-aanbod te ontwikkelen
  • Ontwikkeling van de eerste technische vereisten voor 8K ingangssignaal
  • Ontwikkelen van  initiële 8K TV-categorieën en minimale specificaties voor de beeldkwaliteit

De organisatie zal werken aan de ontwikkeling van de volledige waardeketen voor 8K met een initiële focus op ondersteuning van de vroege commercialisering en acceptatie van 8K-tv’s.

“8KA helpt bij het versnellen van de ontwikkeling van een 8K-ecosysteem en de popularisering van 8K-producten”, zei Dr. Weidong Liu, de hoofdwetenschapper van Hisense Electronics. “Hisense zal 8K ULED-producten op de markt brengen en consumenten voorzien van een uitstekende beeldkwaliteit en buitengewone visuele ervaringen.”

 

Hisense 4K Ultra HDHisense Local Dimming blog