Inloggen / Registreren
Blog

Alle wassymbolen op een rijtje

15.11.2022
NL_Blog_washing_symbols-blog-cms-900x500.webp

 

Alle wassymbolen op een rijtje

Op je kledinglabel vind je allerlei wassymbolen, maar lang niet iedereen weet wat deze wasvoorschriften tekens betekenen. Wat is bijvoorbeeld het droger teken dat je vertelt dat de kleding niet geschikt is voor de droger? In dit artikel kom je alles te weten over wassymbolen en leggen we extra goed uit wat het teken voor droger is.

Hisense-wassymbolen-blog-cms-900x500.webp

Alle wasmachine tekens

Het wasmachine teken herken je aan een wasteil met golfjes aan de bovenkant. Hieronder vind je alle wassymbolen die met het wassen van kleding te maken hebben.

Wassymbool Omschrijving Betekenis
Wassymbool wassen Wasteil met golfjes aan de bovenkant Je kleding mag gewassen worden.
Wassymbool niet wassen Wasteil met golfjes aan de bovenkant en een kruis erdoor Je kleding mag niet gewassen worden, maar moet gestoomd worden.
Wassymbool handwas Wasteil met golfjes aan de bovenkant en een hand in de teil Je kleding mag met de hand gewassen worden.
Wassymbool wassen op X temperatuur Wasteil met golfjes aan de bovenkant en de temperatuur in de teil Je kleding mag op een bepaalde temperatuur gewassen worden, zoals 40º C.
Wassymbool speciaal programma Wasteil met golfjes aan de bovenkant en één losse streep aan de onderkant Je kleding mag op een speciaal programma gewassen worden.
Wassymbool fijnwas Wasteil met golfjes aan de bovenkant en twee losse strepen aan de onderkant Je kleding mag met een fijnwasprogramma gewassen worden.

Wasmachines >>

Alle droger tekens

Het droger teken herken je aan een vierkant met daarin een cirkel en één of meerdere stippen. Hieronder vind je ieder wasdroger symbool en de bijbehorende betekenis.

Wassymbool Omschrijving Betekenis
Teken droger Vierkant met daarin een cirkel en twee stippen Je wasgoed is geschikt voor de droger op een normaal programma.
Teken niet in droger Vierkant met daarin een cirkel en een kruis erdoor Je wasgoed is niet geschikt voor de droger.
Wasdroger teken op licht programma Vierkant met daarin een cirkel en één stip Je wasgoed is geschikt voor de droger op een licht programma.
Symbool wasdroger op zwaar programma Vierkant met daarin een cirkel en drie stippen Je wasgoed is geschikt voor de zware programma’s van je droger.

Drogers >>

Alle wassymbolen voor stomen

Het teken voor stomen is een cirkel met een letter erin. De letter geeft aan met welke middelen het wasgoed gestoomd mag worden. Hieronder vind je alle wassymbolen die met het stomen van kleding te maken hebben.

Wassymbool Omschrijving Betekenis
Wassymbool stomen Cirkel met een letter erin Je kleding mag gestoomd worden.
Wassymbool niet stomen Cirkel zonder letter met een kruis erdoor Je kleding mag niet gestoomd worden.
Wassymbool stomen met chemische reinigingsmiddelen Cirkel met een A erin Je kleding mag gestoomd worden met chemische reinigingsmiddelen, zoals minerale terpentine en perchloor.
Wassymbool nat reinigen Cirkel met een W erin Je kleding mag nat gereinigd en gestoomd worden. Als er een streep onder dit teken staat, betekent het dat je de mechanische belasting moet beperken.
Wassymbool stomen met oplosmiddelen Cirkel met een P erin Je kleding kan gestoomd worden met oplosmiddelen, zoals perchloorethyleen. Als er een streep onder dit teken staat, betekent het dat je de kleding op lage temperatuur met toegevoegd water stoomt.
Wassymbool stomen met koolwaterstoffen Cirkel met een F erin Je kleding is geschikt om te stomen met koolwaterstoffen.

Alle wassymbolen voor bleken

Het teken voor bleken van je wasgoed herken je aan een driehoek. Hieronder vind je alle wassymbolen die met het bleken van kleding te maken hebben.

Wassymbool Omschrijving Betekenis
Wassymbool bleken Driehoek Je wasgoed is geschikt om te bleken met chloor.
Wassymbool niet bleken Driehoek met een kruis erdoor Je wasgoed is niet geschikt om te bleken.
Wassymbool bleken met zuurstofbleekmiddel Driehoek met diagonale strepen erin Je wasgoed is geschikt om te bleken met zuurstofbleekmiddel.

Alle wassymbolen voor strijken

Het strijk teken in wasgoed wordt gekenmerkt door een eenvoudig weergegeven strijkijzer met één of meerdere stippen erin. Hieronder vind je alle wassymbolen die met het strijken van kleding te maken hebben.

Wassymbool Omschrijving Betekenis
Wassymbool strijken op lage temperatuur Strijkijzer met één stip erin Je kleding is geschikt om te strijken op lage temperatuur.
Wassymbool strijken op gemiddelde temperatuur Strijkijzer met twee stippen erin Je kleding is geschikt om te strijken op gemiddelde temperatuur.
Wassymbool strijken op hoge temperatuur Strijkijzer met drie stippen erin Je kleding is geschikt om te strijken op hoge temperatuur.
Wassymbool niet strijken Strijkijzer met een kruis erdoor Je kleding is niet geschikt om te strijken.

 

BACK TO TOP