Inloggen / Registreren
Blog

Je televisie schoonmaken? Zo doe je dat!

08.11.2022
NL_Blog_clean_your_television_steps-img-blog-cms-900x500.webp


De televisie schoonmaken doe je met een zachte doek, water en azijn. In dit artikel vertellen we je stap voor stap hoe je jouw TV kunt schoonmaken, hoe je strepen op het TV scherm na het schoonmaken voorkomt en waar je op kunt letten om beschadigingen te voorkomen.

TV schoonmaken: hoe doe je dat?

De TV schoonmaken bestaat uit het schoonmaken van het TV scherm en het reinigen van de omlijsting en achterkant. In onderstaand stappenplan lees je stap voor stap hoe jij je televisie kunt schoonmaken.
 

  1. Zet de televisie uit en laat hem even afkoelen. Vlekken zijn namelijk beter zichtbaar op een zwart scherm.
  2. Als er erg veel stof bij ventilatieopeningen zit, kun je dit voorzichtig met de stofzuiger opzuigen of een kleine compressor gebruiken om het stof weg te blazen.
  3. Maak de achterkant van de televisie schoon met een plumeau en stofdoek. Zorg dat de kabels stofvrij zijn en dat er geen stof bij ventilatieopeningen achterblijft.
  4. Maak de omlijsting van de TV stofvrij met een stofdoek.
  5. Gebruik een microvezeldoekje met een sopje van water en azijn om het TV scherm schoon te maken. Wrijf voorzichtig over hardnekkige vlekken om te voorkomen dat je pixels beschadigt.

LED TV schoonmaken

Een LED TV schoonmaken gaat precies hetzelfde als het schoonmaken van iedere andere televisie. Je hebt een licht vochtige microvezeldoek en een sopje van water en azijn nodig. Veeg zachtjes over het scherm om niets te beschadigen. Zorg er daarnaast voor dat het doekje niet te nat is, dit veroorzaakt strepen.

Smart TV schoonmaken

Je smart TV schoonmaken kun je het beste met een vochtige, zachte doek doen. Een microvezeldoek is perfect voor het schoonmaken van het televisiescherm. Meng wat water met azijn, wring het doekje goed uit en wrijf zachtjes over het TV scherm.

TV scherm schoonmaken

Een TV scherm schoonmaken werkt het beste met een licht vochtig microvezeldoekje en een sopje van water en azijn in een 1-op-1 verhouding. Met dit doekje verwijder je vingerafdrukken en stof. Het is belangrijk dat het doekje niet te nat is, dus wring het goed uit. Veeg zachtjes met de microvezeldoek over het beeldscherm, zodat je het scherm niet beschadigt. Let er daarnaast op dat er geen vocht tussen het TV-scherm en de omlijsting komt.

Er zijn allerlei schoonmaakmiddelen te koop die speciaal voor het schoonmaken van je TV bedoeld zijn. Zo bestaan er verschillende soorten doekjes, sprays en gels. Sprays en gels kun je beter niet direct op het beeldscherm spuiten, maar op een doekje. Zo voorkom je dat er per ongeluk vocht tussen het scherm en de omlijsting komt. Schoonmaakmiddelen met citrus, ammoniak, alcohol of aceton zijn geen aanrader. Deze middelen kunnen het scherm beschadigen.

Strepen op het TV scherm na schoonmaken

Als je strepen op je TV scherm hebt na het schoonmaken, was de microvezeldoek te nat. Je kunt het beeldscherm van je TV nog een keer schoonmaken met een droge microvezeldoek. Wrijf hiermee voorzichtig over het scherm. Gaan de strepen niet weg met een droge doek? Gebruik dan nogmaals een sopje van water en azijn, maar wring de doek goed uit zodat hij niet te nat is.

Bekijk alle Hisense TV's >>

BACK TO TOP