Beeldinstellingen Hisense TV

Hoe kun je jouw Hisense TV instellen om de beste beeldkwaliteit te krijgen?

Elke TV is tegenwoordig vanuit de fabriek voorzien van vooraf geconfigureerde beeldinstellingen, de zogenaamde beeldmodi. Je kunt deze beeldinstellingen vinden in het menu op je tv.

Je opent dit menu via het tandwielpictogram op je afstandsbediening.

Blog menu beeldinstellingen Hisense TV

Op je Hisense-tv zijn de volgende beeldmodi voorgeprogrammeerd (de beeldmodi kunnen variëren per type):

Standaard
Dynamisch
Cinema dag
Cinema avond
Sport

Standaard is het meest geschikt als je normaal TV kijkt bijv. voor nieuws, drama of documentaires

De kleuren van de modus Dynamisch zien er iets ‘feller’ uit dan normaal. Deze modus is vooral geschikt om snelle actie te bekijken bij veel omgevingslicht.

Cinema dag kies je als je films kijkt in een heldere omgeving, terwijl cinema nacht meer geschikt is als je in een donkere omgeving naar een film kijkt. De helderheid van het beeld is dan lager en de kleur- en zwartweergave zorgen voor een ideaal filmbeeld.

Kijk je veel sport, dan is de sportmodus de meeste geschikte voorgeprogrammeerde instelling.

#TIP: vooraf ingestelde beeldmodi kunnen een groot verschil maken wanneer je schakelt tussen gamen, films en sport. Bekijk deze voordat je begint te spelen met de beeldinstellingen.

De voorgeprogrammeerde beeldmodi zijn afgestemd op een gemiddelde gebruiker. In de meeste gevallen voldoen ze prima aan de eisen die je als kijker stelt. Mocht je bepaalde instellingen echter toch aan willen passen dan kan dat natuurlijk. Daarmee bereik je het tv-beeld dat helemaal aan jouw persoonlijke smaak voldoet.

Hoe kan ik de beeldkwaliteit op mijn tv aanpassen voor een meer persoonlijke benadering?

Als je gaat spelen met beeldinstellingen, moet je een beetje weten waar je mee speelt. Daarom leggen we hieronder voor een aantal beeldinstellingen uit wat je aanpast.

Achtergrondverlichting
Je kunt de achtergrondverlichting aanpassen (lichter of donkerder). Mogelijk merk je dat een lagere instelling hiervan de oogvermoeidheid kan verminderen. Je kunt deze instelling ook aanpassen als je bijv. een goed verlichte woonkamer hebt en een helderder beeld wil.

Helderheid
Met de instelling ‘Helderheid’ kun je het beeld lichter of donkerder maken. Als je de helderheid van je tv wilt wijzigen, zoek je een donkere film en pas je de helderheid aan totdat je goede details in de afbeelding krijgt, zonder dat donkere gebieden grijs lijken

Contrast
Het contrast geeft aan hoeveel verschil er is tussen de helderste en donkerste beelden. Als je het contrast wilt aanpassen, zoek je een mooie heldere afbeelding waarna je gaat spelen met de waarden. Je kunt het verschil groter of kleiner maken.

Adaptief Contrast
Deze instelling verlicht de lichte gebieden en verduistert de donkere gebieden van het beeld automatisch zodat je meer details ziet.

Kleurverzadiging
Een andere instelling die een verschil kan maken, is kleurverzadiging. Kleuren met een hoge verzadiging zien er feller en intenser. Als je met de kleurverzadiging gaat spelen zal je zien dat je met deze instelling de kleur helemaal kunt weghalen zodat je zwart-wit beeld krijgt. Maar je kunt ook een megahoge verzadiging instellen zodat alle kleuren heel erg fel zijn. Waarschijnlijk zal je ergens in het midden uitkomen.

Kleurtemperatuur
Met de kleurtemperatuurregeling pas je de rode en blauwe kleuren in de tv aan. Kies meer blauw voor een koeler gevoel, meer rood voor warmte.

Kleur Gamma
Met deze functie verander je het kleurbereik dat je TV weergeeft.

Witbalans
Met de witbalans pas je de intensiteit van het rode, groene en blauwe licht aan om zo de ware kleurweergave van de beelden te verbeteren

Scherpte
Hiermee stel je in hoe zacht of scherp de randen van de beelden moeten zijn.

Ultra Smooth Motion
Deze beeldinstelling vermindert de zichtbare bijverschijnselen op het scherm al er snel bewegende objecten in het beeld zijn.

Ruisreductie
Ruisreductie verbetert het beeld door ruis te verminderen.

Spelletjesmodus
De spelletjesmodus schakel je in als je een PC of Gameconsole hebt aangesloten op je televisie. In deze modus wordt de zgn. Input lag, de vertraging die optreedt tussen het indrukken van de knop op een controller en het uitvoeren van de handeling op het scherm geminimaliseerd.

Toch niet het beeld dat je wil hebben? Geen probleem.
Wees niet bang om te experimenteren met de instellingen als je vindt dat het TV-beeld verbeterd kan worden zodat het meer aansluit bij jouw voorkeuren. Je kunt altijd terug naar de fabrieksinstellingen met de optie: Herstel de huidige afbeeldingsmodus instellingen.

Wil je meer weten over onze televisies? Bekijk dan hier ons assortiment

Blog Hisense TV bedienen met AB KPN decoderblog_Hisense ijsdispenser