Maak een perfecte selfie

Selfie tips

Een selfie… iedereen heeft er wel eens een gemaakt. Sinds de komst van de smartphone zijn ze niet meer weg te denken op social media. Dat komt natuurlijk ook omdat selfies gewoon ontzettend leuk zijn. In deze blog geven we je wat tips om de perfecte selfie te maken.

Flitser uit!
Zet je flitser uit als je een selfie maakt. Daarmee voorkom je niet alleen rode ogen, het extra flitslicht van dichtbij zorgt er ook voor dat bepaalde delen overbelicht worden terwijl je details mist op andere gedeelten van de foto.

Daglicht
Natuurlijk licht oftewel daglicht zorgt voor het beste resultaat. Zorg dus voor voldoende licht (maar geen flitslicht). Is er een raam in de buurt, ga daar dan zo dicht mogelijk bijstaan met je gezicht richting het raam. Voorkom dat je in de felle zon moet kijken als je de selfie maakt. Je gaat dan meestal met je ogen knijpen en dat ziet er niet zo mooi uit.

Niet recht van voren
Fotograaf jezelf niet recht van voren. Het ziet er beter uit als je je hoofd iets naar links of rechts draait. Daardoor krijg je ook wat meer diepte in je selfie.

Van boven
Houd je smartphone iets boven je hoofd als je een selfie maakt. Je lijkt daardoor slanker. En, niet onbelangrijk, je onderkin wordt minder opvallend.

Let op de achtergrond
Als je een selfie wil maken op een mooie plek waar je bent, kijk dan wat de beste positie is zodat je deze plek ook op de foto krijgt. Daar tegenover staat dat je vaak ook bepaalde, storende elementen of mensen juist niet in beeld wil hebben. Kijk dus even wat er op de achtergrond gebeurt voordat je de selfie maakt.

Gebruik een selfiestick
Een selfiestick is ideaal. Zeker als je een groepsselfie wil maken of als je een mooi gebouw of landschap op de achtergrond wil hebben. Je hebt met een selfiestick een veel groter bereik dan wanneer je de smartphone in je hand houdt. Let wel, dat je de stok niet in beeld krijgt. Dat ziet er dan weer minder mooi uit.

Wil jij een perfecte selfie maken met een Hisense Smartphone? Bekijk dan eens ons assortiment. Er is voor elk wat wils.

Blog beeldinstellingen Hisense TVblog_Hisense ijsdispenser