7 producten die je niet in de koelkast moet bewaren

Welke producten kun je niet in je koelkast bewaren.

De koelkast is de ideale plek om je producten vers te houden. Echter, niet alles kun je in de koelkast bewaren. De volgende producten kun je beter niet in je koelkast leggen.

1. Uien en knoflook
Uien worden eerder zacht en gaan eerder schimmelen als je ze in de koelkast legt.
De beste plek om uien te bewaren is op een donkere, droge plek.

2. Olijfolie
Olijfolie zet je het beste gewoon op je aanrecht. In de koelkast krijgt het een harde, bijna boterachtige substantie.

3. Basilicum
Basilicum heeft de neiging om geuren van andere producten op te nemen. Net als andere kruiden kun je basilicum het beste bewaren in een glaasje water.

4. Brood
In de koelkast droogt je brood sneller uit. Je kunt brood uiteraard wel invriezen. Haal het aantal sneden eruit dat je nodig hebt zodat je altijd vers brood hebt.

5. Aardappelen
Aardappelen worden zoet en drogen sneller uit als je ze in de koelkast bewaard. De meeste ideale plek om aardappelen te bewaren is een koele en donkere plek, zoals een kelder, garage of schuur. Koop je aardappelen in een plastic zak in de supermarkt, haal ze dan uit de verpakking omdat ze gevoelig zijn voor vocht.

6. Tropische vruchten
Tropische vruchten zoals mango, ananas, kiwi en banaan kun je het beste om een open zak of op een schaal bewaren buiten de koelkast. Bewaar ze niet in een dichte plastic zak omdat daar teveel vocht in komt waardoor het fruit gaat rotten of schimmelen.

7. Vruchtgroenten
Bij vruchtgroenten moet je denken aan courgettes, aubergines, tomaten, avocado’s en komkommers. Deze kun je beter buiten de koelkast bewaren omdat ze in de koelkast juist eerder bederven. Bovendien geldt dat tomaten en avocado’s beter op smaak komen buiten de koelkast.

EK vrouwenNo Frost van Hisense